Qui som?

Més de 300 nois donen vida cada dia a les aules de Secundària de La Farga. A classe, en el pati, al poliesportiu o a l’aula de robòtica, els alumnes aprenen nous coneixements, s’inspiren, desenvolupen competències i valors humans, com l’esforç, la generositat, el respecte o l’amistat. Aquest blog és un espai on els nois de l’ESO, veritables protagonistes, desenvolupen la competència global i el compromís social de La Farga, seguint la línia d’Aude!, el pla docent d’Institució Familiar d’Educació (2016-2020).

Com que a La Farga estimem els llibres, el blog, dividit en cinc seccions, comença amb el racó de la lectura, on cada setmana, un noi de cada curs recomana un llibre als seus companys. A l’apartat de notícies, elaborat per ells mateixos, s’explica el que fem, més enllà de la part acadèmica, com excursions, experiments al laboratori, festivals, etc. Per tal de motivar els nois a participar en els concursos escolars, hi ha un apartat informatiu sobre els certàmens on es poden presentar. En quart lloc, trobem la carta del mes, on un professor s’adreça als alumnes per fer-los reflexionar sobre un tema present en la dinàmica de la Secció. Per últim, el capítol més entretingut, la Pregunta del Mes, una triple secció cultural amb enigmes on els nois competeixen entre ells posant a prova el seu enginy, lògica i agudesa visual.

Així, aquest escenari digital és una oportunitat per conèixer-nos millor i aprendre, i on professors i alumnes, fem escola.

A classe, com a casa

Aquest blog està fet per alumnes pre-adolescents i adolescents de l’etapa d’ESO. En aquesta edat de grans canvis, l’escola els ajuda en el seu desenvolupament integral a través d’un tracte personalitzat. El preceptor és fonamental en aquest diàleg permanent entre família i escola, ja que amb eines del coaching sap fer que cada alumne tregui el millor de si mateix. La gestió emocional, en la seva doble vessant interpersonal i intrapersonal, facilita el creixement i la integració en la societat. Amb l’aprenentatge cooperatiu i el compromís social a través de tasques de voluntariat es fomenta el servei als altres. La tecnologia, l’oratòria i les metodologies actives faciliten l’aprenentatge i la comunicació en un món en canvi permanent on la creativitat és una nota distintiva.