First Lego Leage, una experiència inolvidable

robotica3

ORIOL NAVARRO FONT (22/02/2017) – La First Lego League de Barcelona, celebrada a la Universitat Politècnica de Barcelona, va començar cap a les 8 del matí amb el registre dels equips en la competició. La Farga estava representada per Wawot i We & Robots, de 2n d’ESO, i Pegasus, de 3r d’ESO.

La prova es dividia en tres parts: Presentacions de Projecte Científic, Joc de Robots i Prova de Valors. La primera actuació de La Farga va ser amb We & Robots, que van ser els primers a presentar el projecte científic i la prova de valors. Pocs minuts després, a l’Auditori, Pegasus va començar el Joc del Robot, però no els hi va sortir gaire bé, i van sumar pocs punts. Per sort, tenien fins a tres oportunitats per remuntar aquella mala jugada. Wawot tampoc va sumar molts punts…

Passat el matí, es va veure el cel després de l’actuació de We & Robots, que va imposar-se a molts equips i van liderar la classificació. Pegasus també millorava, gràcies al seu bon projecte científic. Hores després, quan ja havien acabat les tres jornades de robot, la taula de classificacions va fer un gir de 360° graus, ja que Wawot es va imposar a We&Robots, segons, i a Pegasus, tercers. El millor és que un cop Wawot mostrés el seu projecte científic, el jurat va dir: “En quatre anys que portem de jurat, mai havíem vist un projecte com aquest. Felicitats!”

Però aquesta esperança d’anar a Logronyo, on serà la final estatal, es va acabar a l’hora dels premis. Tenint en compte tots els criteris generals, La Farga no va passar a la final, però en la classificació del joc del robot, els tres primers equips eren de La Farga, i en valors, els tres van destacar. A més a més, Pegasus va aconseguir el Premi de la Fundació Princesa de Girona. Per la seva banda, Wawot va aconseguir: millor robot, millor disseny de Robot i una menció especial, que solament han rebut tres equips a Espanya. Encara que ells no aniran a Logronyo, el seu projecte científic sí que serà presentat allà. I si és seleccionat, Wawot passarà a un campionat mundial de projectes d’emprenedoria.

Per La Farga és un orgull comptar amb aquests alumnes, per tot l’esforç i la bona actitud. Ara Pegasus i We & Robots s’estrenaran per a la competició de l’any que ve i Wawot prepararà la seva presentació en anglès per si han d’anar als Estats Units per als Premis del Projecte Científic. Endavant La Farga!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *