Esperit solidari amb els avis de Mira-Sol

9

“Els qui estimen als grans amb amor, col·laboren al bé de la societat”. És una de les frases més repetides pel Sant Pare Francesc. A La Farga tenim la sort d’acompanyar algunes persones grans de la Llar d’Avis Orpea, on cada dijous hi va un grup de quatre alumnes de 3r d’ESO amb un professor.

Els alumnes de La Farga deixen els problemes de matemàtiques, temes d’Història o els experiments al laboratori, per dedicar el seu temps als més grans, per parlar, escoltar-los, riure i aprendre de la seva saviesa i tendresa. Durant una hora i mitja, els nois juguen al dominó, participen al taller de memòria -ajudant a resoldre una sopa de lletres o algun sudoku-, llegeixen la premsa en veu alta, o comparteixen experiències amb les persones de la residència.

Cada dijous al matí penso: d’aquí a unes hores arribaran els nois de La Farga“, diu l’Amanda, que viu amb el seu marit a Orpea. Aquest matrimoni gallec -establerts a Catalunya des de fa més de 60 anys-, sempre seuen a primera fila quan arriba el moment del taller de premsa, en què un alumne explica les notícies amb el diari. En Lluís ha visitat Orpea i hi vol tornar: “Encara que som nosaltres qui anem a donar el nostre temps, som nosaltres qui més rebem i aprenem amb aquesta activitat“.

Ens agrada convertir els dijous en dies especials gràcies a la tendresa dels avis, autèntic tresor de la nostra societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *